Venda de xandalls

Benvolgudes famílies,

El curs passat la Junta de l’AMIPA va decidir deixar de vendre els xandalls directament a l’escola com AMIPA i cedir la venda a una tercera empresa tal com s’havia fet anteriorment.

Amb aquest escrit voldríem deixar constància dels motius que ens van dur a prendre aquesta decisió:

  • Des l’1 de gener de 2014 i segons estableix la Direcció General de Tributs, en el moment que les AMiPA duguin a terme vendes de llibres de text, xandalls i material escolar, aquestes tindran consideració d’activitat econòmica i s’ha de liquidar l’IVA trimestralment i fer el resum anual. L’entrada en vigor d’aquesta normativa va deixar clar que no es podien continuar venent els xandalls sense emetre una factura.
  • També des de l’1 de gener de 2014 si les operacions realitzades amb tercers , tant clients com proveïdors, superaven els 3005,06€ (fàcil fent una comanda de xandalls) s’ha de fer una declaració informativa a hisenda mitjançant el model 347.

Els dos punts anteriors comportaven contractar serveis administratius externs i quedar exposats a penalitzacions importants en cas d’una mala gestió dels comptes.

  • La venda de xandalls a l’escola no era fàcil perquè, per una banda tot i que ho vam intentar centralitzar en dies concrets, al llarg del curs sempre hi havia demanda, com és molt normal, i algunes famílies es veien obligades a demanar talles sense possibilitat d’emprovar-les. Per altra banda, l’espai no era l’adequat: es formaven cues i el servei ofert no era sempre el desitjat.
  • Al llarg del curs passat ens vam trobar que hi havia talles que havien tingut molta demanda i es van esgotar mentre que d’altres en teníem en excés. El valor de l’estoc pendent de vendre no ens permetia econòmicament fer una nova comanda. I per tant teníem la sensació de no oferir un bon servei a les famílies.

Per aquests motius es va decidir traslladar la venda dels xandalls a MD Garrotxa. Es va decidir aquesta empresa per la qualitat dels seus productes i la serietat mostrada quan la vam contactar i perquè és l’empresa que inicialment va dissenyar les bates de l’escola. Les negociacions amb la propietària i els serveis que pot oferir de xandalls i bates ens van semblar interessants. El procés de traspàs de tot el material i les negociacions de les condicions amb MD s’han allargat més del desitjat. És per aquest motiu que MD no ha pogut oferir l’estoc necessari a principis de curs.

Som conscients que aquest canvi implica una pujada de preu dels xandalls. Una part d’aquesta pujada és deguda a l’aplicació de l’IVA (que era inevitable) i l’altra part es deguda als percentatges habituals que s’apliquen als productes que un establiment posa a la venda. Aquests percentatges s’han negociat amb MD Garrotxa des del principi per tal de poder ajustar al màxim els preus, tenint en compte que fins ara l’AMIPA els havia venut a preu de cost.

Per últim volem recordar-vos que MD Garrotxa ofereix els xandalls de l’escola, i les bates amb el logo oficial. La Lluïsa (MD Garrotxa) us informarà de les opcions que més us puguin convenir.

US facilitem una relació dels productes i preus que podeu trobar a MD Garrotxa:
XANDALLS

Pantaló curt     12.71€
Pantaló llarg    24.50€
Samarreta        12.71€
Jaqueta            25.60€
Xandall Complert     50.10€

BATES

Bata T. 1-2    13€
Bata T. 3-4    14€
Bata T. 4-5    16€

 

L’AMIPA queda a la vostra disposició per qualsevol dubte o aclariment i us convida a participar de les reunions que fem cada primer dijous de mes a les 21h a la biblioteca de l’escola.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Novetats, Xandalls. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.